Valpar väntas i April 2020

Nu är allt dejtande över för denna vår och vi väntar valpar efter två fantastiskt fina kombinationer. Först ut var Rivendells From Russia With Love & Conspirol Superboy. Boyka & Tania är hälsoundersökta enligt de rekommendationer som Pinscherklubben har. Båda har genomfört fina mentalbeskrivningar där dom även varit skottfasta.

Vi väntar oss sunda, snygga, trevliga och exteriört korrekta svarta valpar efter dessa två.

Vi har även parat Tanias fina mamma AKC Silver grand champion Oakwoods Who’s That girl & Lilla Enebys Y’zack. Även Zacke & Nikki är hälsoundersökta och Nikki har genomfört en fin mentalbeskrivning med skott. Zacke ska göra BPH i början av Maj och har en otroligt härligt sätt. Han har inte reagerat på skott eller raketer i vardagen så det bådar gott. Vi väntar oss även här sunda, snygga, trevliga och exteriört korrekta valpar men denna gången i båda färgerna.

Conspirol superboy, bild tagen av Daniel Carlbom Boyka har flertalet utställnings certifikat och står inför sitt Svenska utställnings championat under 2020.

Rivendells From Russia With Love aka Tania. Tania har flertalet utställnings certifikat och står inför sitt Danska & Svenska utställningschampionat under 2020.

Silver grand Champion Oakwoods Who’s That Girl aka Nikki. Nikki har själv varit USAs mest vinstrika tik 2016 och hennes dotter (Tanias syster Kerin) var USAs mest vinstrika tik 2019.

Lilla Enebys Y’Zack har flertalet CERT och BIR och står inför sitt Svenska championat under 2020.

Så hör gärna av er om ni är intresserad av en Pinschervalp från oss info@rivendells.se el till Cathrine på 0709 456 471: Här kommer några citat från våra valpköpare om valptiden med en busig Pinschervalp:

Galenskap, terror och lycka. Har massa ord, kärlek, skratt, erfarenhet, bästa tiden i mitt liv💖💖

Sover bara när flocken sover. (Dvs matte) 2. därav lite svårare ”pottträning” 3. Otroligt gullig valptid mkt uppmärksamhet❣️4. Lättlärd ( kom en extra)

 En tuggande rolig, vass mjukis som avskyr kyla och regn. 

Pirajjaattacker, humörsvängningar skrattattacker

Helt klart bästa tiden i mitt liv också. Gud vad vi spenderade tid ihop jag och min lilla tjej. Världens goaste för det mesta som alltid hittade på en massa bus. Det som var den stora förvåningen för mig var när hon slog om i humöret och började vakta saker plötsligt. Man satt i soffan med sin sockersöta valp som plötsligt visade tänder och vägrade hoppa ner från soffan. Ingen fara alls så här i efterhand men man blev förvånad då och det gick inte ihop med bilden av den annars så tillgivna glada valpen. Idag tänker jag att det inte var alls konstigt utan att hon bara utvecklades, testade saker och ibland blev övertrött. 

Kärlek, bus och tålamod.

Sedan det viktigaste enligt mig: i den åldern är de bebisar som försöker hitta sig själva och lära sig hur livet fungerar. Även om det kan kännas otroligt uttröttande och jobbigt ibland måste man ha i bakhuvudet att deras beteenden oftast handlar om enkla saker. De försöker inte “ta över” familjen – de är övertrötta. De försöker inte “visa vem som bestämmer” – de ser vad som fungerar. Etc etc. De behöver få lära sig var mattes/husses gränser går OCH att matte/husse respekterar deras gränser. 

Lite flummigt men jag älskar verkligen den här rasen och är så glad att jag in den i mitt liv tack vare min lilla C-kullare <3

Valptiden med både Stella och Polo (mellan o dvärg)var en västanvind jämfört med ridgebackvalp. Men bus och tugg var det så klart en del❤️

Leave a Comment