Dvärgpinscher pojkarna är 3 veckor gamla.

Våra fina smågrabbar växer och mår prima. Idag är dom tre veckor och det märks att dom blir mer och mer medvetna om sin omgivning. Dom har börjat busa lite med varandra och inom kort är världen i barnsängen som stått i vårt sovrum för liten för att rymma deras upptäcksbehov. Då kommer Leia, Rossi och Otis, de blivande valpföräldrarna har valt tilltalsnamn, Rossi (B/T) och Otis (Röd), flytta ner i köket.

Idag är sista dagen på min och Tanias fortsättningskurs i Agillity. Det känns tråkigt för det har verkligen varit en kul kurs. Det kan tänkas att jag är lite tjatig men jag uppmanar verkligen alla att kursa med sina hundar. Pinscher är en väldigt aktiv rolig hund, det kräver en del av ägarens tålamod när man går kurs med en busig, energisk kompis som ibland upplevs som klassens clown…. Med det sagt så brukar alltid det ske en väldigt tydlig och rejäl kunskapsutveckling för de hundarna. Man bygger relationen och det har man tillbaka senare i vardagen. När jag går kurs med mina hundar blir det tydligare för mig än någonsin varför jag hellre vill ha en Pinscher stor eller liten i kopplet än någon annan ras. Jag älskar hundar, alla hundar, men jag tar ett Pinscherrejs om dagen som gör att jag får upp puls framför en slätstruken ointresserad hundkompis som jag måste övertala att jobba vilken dag som helst i veckan.

Lycka är en vild och fri kompis (som kommer när jag ropar)

Leave a Comment